Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese maken hoeft niet moeilijk te zijn.

Spaghetti bolognese makenAls u spaghetti bolognese maken wil, heeft u enkele ingrediënten nodig:

 • olie
 • 1 ui
 • 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
 • 3 grote wortelen
 • 1 courgette
 • klein blikje erwten
 • tomatensaus
 • 500gr gehakt
 • spaghetti
 • verse peterselie
 • Voeg eventueel nog wat specialere groenten toe, dat voegt toch weer wat extra flair toe aan je recept!

Spaghetti bolognese maken we met veel groenten

Eerst worden die in stukjes gesneden. De grootte hangt af van uw persoonlijke smaak. Om met het grote werk van start te gaan met spaghetti bolognese maken, nemen we een grote pot en verhitten de olie. Als de olie heet genoeg is, voegen we de groenten toe (de erwten nog niet) en stoven we ze aan. Ondertussen bakt u het gehakt in een pan.

Als de groenten gestoofd zijn en het gehakt gebakken is, kan alles samengevoegd worden, mét de erwten en de tomatensaus. Laat alles nog even doorkoken. Nu laat u een pot met water koken en doet u de spaghetti erin tot hij gaar is. U bent nu klaar met spaghetti bolognese maken: dresseer uw borden (vergeet de peterselie niet) en geniet ervan!

spaghetti bolognese

Vier tips voor een betere Spaghetti Bolognese

Heb je ooit geprobeerd om de perfecte Spaghetti Bolognese te maken, maar eindigde je met een saaie, smakeloze maaltijd? Maak je geen zorgen, met deze vier tips kun je een heerlijke en smaakvolle Spaghetti Bolognese bereiden waarvan iedereen zal genieten.

Gebruik de juiste ingrediënten

Een van de belangrijkste aspecten van het bereiden van een smaakvolle Spaghetti Bolognese is het gebruik van de juiste ingrediënten. Kies altijd voor verse, hoogwaardige ingrediënten zoals mager rundergehakt, verse tomaten, ui, knoflook en verse kruiden. Dit zal je gerecht niet alleen lekkerder maken, maar ook gezonder.

Laat de saus sudderen

Om de saus van je Spaghetti Bolognese te laten sudderen, moet je het vuur laag zetten en het gedurende een langere periode laten pruttelen. Dit zal helpen om de smaken te ontwikkelen en de saus dikker te maken. Probeer de saus minstens 30 minuten te laten sudderen voor de beste smaak. Als je de tijd hebt, kun je het gerust nog langer laten sudderen.

Voeg smaak toe met verse kruiden

Verse kruiden zijn een geweldige manier om extra smaak toe te voegen aan je Spaghetti Bolognese. Voeg verse basilicum, oregano, tijm of peterselie toe aan de saus om het gerecht nog smaakvoller te maken. Probeer ook eens gedroogde kruiden als je geen verse kruiden bij de hand hebt.

Gebruik de juiste hoeveelheid zout

Zout is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Spaghetti Bolognese, maar het is belangrijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken. Begin met een beetje zout en proef de saus om te zien of er meer nodig is. Voeg nooit te veel zout toe in één keer, omdat je het gerecht anders te zout kunt maken.

Als je deze vier tips volgt, ben je goed op weg om een heerlijke en smaakvolle Spaghetti Bolognese te maken. Vergeet niet om te experimenteren met verschillende kruiden en ingrediënten om je eigen unieke draai aan het gerecht te geven. Succes met het bereiden van je volgende Spaghetti Bolognese!