Voor uw spaghetti kunt u natuurlijk kiezen voor een saus uit pot

Maar zelf spaghetti saus maken is natuurlijk veel lekkerder. Met onderstaand recept maakt u saus, zoals de Italianen spaghetti saus maken. Het is niet moeilijk en uw huis zal heerlijk gaan geuren.

spaghetti saus makenZelf maken

Dit zijn de ingrediënten die nodig zijn om deze spaghetti saus te maken. Dit receptje is geïnspireerd op een recept van foodblogger Inge Vervotte, en is dus ook nog eens heerlijk gezond!

  • 3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden;
  • 3 worteltjes, in blokjes gesneden;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 4 takjes verse basilicum;
  • 2 blikken gepelde tomaten;

 Heerlijk

Zo kunt u deze heerlijke spaghetti saus maken. Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Fruit hierin de ui, bleekselderij, de worteltjes en de takjes basilicum, totdat de groenten zacht zijn. Voeg vervolgens de blikken tomaten, met het sap, toe. Breng dit aan de kook en laat dit, afgedekt, minimaal een half uur op een zacht vuurtje pruttelen. Pureer hierna het mengsel met de staafmixer en maak dit op smaak met zout en peper. Eet hier bijvoorbeeld kleine gehaktballetjes bij.

Wilt u een pittigere spaghetti saus maken, voeg dan bij de groenten een teentje knoflook en/of een fijngesneden rood pepertje toe.