Wil je zelf spaghetti maken maar weet je niet hoe?

zelf spaghetti makenHet is helemaal niet zo moeilijk als je denkt, maar ik zal het toch even kort uitleggen en binnen de kortste keren kune je zelf spaghetti maken!

Water koken

Voor je kunt beginnen met zelf spaghetti te maken, moet je natuurlijk eerst een pot met water laten koken. Hier voeg je best nog een lepel zout aan toe, hierdoor zal de spaghetti minder aan elkaar plakken.

Saus

Terwijl het water aan het opwarmen is, kun je best je saus al opzetten. De meeste mensen kiezen gehaktsaus als ze zelf spaghetti maken, maar je hebt natuurlijk ook nog andere sausen. Je hebt spaghetti met zalm of met spinazie of spaghetti carbonara of met pesto. Je kiest gewoon wat je het lekkerste vindt.

zelf verse spaghetti makenSpaghetti koken

Als je water kookt, voeg je je spaghetti eraan toe. Het zal er eerst bovenuit steken, maar het zal wel zakken eenmaal de spaghetti zacht wordt. Vergeet zeker niet af en toe is te roeren! Meestal is je spaghetti na 8 tot 10 minuten goed gekookt, maar kijk zeker op je verpakking voor de exacte kooktijd, en dan kun je die meteen afgieten en serveren aan de mensen!

Laagje “crusty” kaas toevoegen?

We doen allemaal graag kaas bij onze spaghetti, maar we missen soms de mooie “korst” kaas die je bijvoorbeeld op een mooie lasagna ziet. Dé tip is eigenlijk heel erg simpel. Je strooit gewoon wat geraspte kaas over het bord, en met een simpele creme brulee brander brand je zachtjes de kaas aan. Zo maak je die mooi goudbruin en vormt zich een mooie kaaskorst boven je pasta. Heerlijk!

Zo simpel is het dus om zelf spaghetti te maken. Veel plezier en smakelijk!